Twee fantastische dagen

Zon en water.

Eigenlijk heb je niet meer nodig dan dat voor een geslaagd jeugdkamp.

Zaterdagochtend om 07:00 werd de stormbaan afgeleverd en met hulp van een aantal jeugdleden en leiding stond deze binnen een uur op zijn plaats. De waterslangen aangekoppeld en na drie uur was het bad van de tobbedansbaan gevuld.

Rond de klok van tien liepen de deelnemers het veld op om (ook weer nog groter als voorheen) hun tent op te zetten, met wat hulp van de ouders en andere jeugdleden. Wanneer komen ze met caravans en campers?

De tijd vliegt en was het al snel 12:00.
Tijd om aan te vangen met de pannenkoekenlunch, want zoals traditiegetrouw had Oma Els Nebbeling ook dit jaar weer een paar uur besteed aan het bakken hiervan.

Het opzetten van de tenten had waarschijnlijk zo veel energie gekost dat de koolhydraten weer aangevuld moesten worden en zo’n 140 stuks werden nog sneller naar binnen gewerkt als de jaren hiervoor.

Een aantal kinderen hadden na het opzetten van de tent geen geduld om te wachten om de enorme stormbaan te beklimmen en te overwinnen, en de meest rare sprongen werden onderdeel van deze attractie.

Na de lunch werden er een aantal activiteiten ingezet waaronder uiteraard de stormbaan.
Wie zou er de snelste zijn?
Het was zeker niet vanzelfsprekend dat dit degene zouden zijn waarvan bekend is dat zij normaliter op het veld ook de snelste zijn. Die vlieger ging niet op want er kwam toch wel wat meer bij kijken en menigeen vergiste zich er behoorlijk in. Desalnietemin een fantastische en spectaculaire uitdaging voor iedereen!

Deze baan stond afgelopen weekend bij ons op het terrein

De jeugd was verdeeld in vier groepen die het met elkaar en tegen elkaar moesten opnemen tijdens een spelletje vier op een rij (een vergrote versie wel te verstaan) en dat leidde soms tot enige consternatie als de schijven verkeerd werden geplaatst.

Ook het spelletje balletje blazen viel niet mee. De balletjes werden als snel vervangen door wattenbolletjes welke zigzaggend langs drie pionnen geblazen moesten worden alvorens te eindigen in een bakje aan de andere zijde van de tafel. De groep waarvan de deelnemers om en om aan het blazen waren en het bakje als eerste vol hadden waren winnaar.

Ook nu vloog de tijd voorbij en was er nog even tijd om te ‘freewheelen’.
Een aantal ging zich al gereed maken voor het avondprogramma, want een heuse karaokeavond stond op het schema. We zijn geeneens aan alle geplande activiteiten toegekomen.
Maar… Wie kan het schelen?
Tussendoor kwamen al regelmatig complimenten, dus waar maken we ons dan nog druk om, nietwaar.

Het diner was ter beschikking gesteld door het bestuur, en het friet, een snack en een drankje gingen er best in na al die drukke bezigheden. Zelfs potjes pesten (met kaarten wel te verstaan) leverde hilarische momenten op.
Onze voorzitter Pim Kriek en penningmeester Maurice Sloot kwamen dit weekend ook nog even buurten en laatstgenoemde heeft ook de stormbaan getrotseerd.

Kim de Man had het weekend de leiding over de keuken/kantine en zorgde er samen met Michelle Dirksen en Miranda Nebbeling voor, dat er ook tussendoor genoeg te eten en drinken was voor de deelnemers.
Met een voorraad van zo’n 60 liter siroop in allerlei smaken was daar in ieder geval geen tekort aan.

Ook de broodjes kip en rund Bapao waren dit weekend een zeer groot succes!
Het was al eerder aangegeven bij het bestuur, maar als ik één van hen was zou ik het zeker gaan opnemen in het assortiment van de kantine!
Sneller klaar en ook nog heel veel lekkerder dan zo’n droge tostie!
Uiteraard… smaken verschillen en valt niet over te twisten… maar ik zou het maar wel doen 😉

Peitsman Licht en Geluid had enorm uitgepakt.
Een enorm beeldscherm, boxen, lichtinstallaties en zelf een rookgenerator ontbrak er niet aan.
Het  leek wel of er een bekende artiest kwam optreden.

Peitsman Licht en Geluid - Rotterdam - Projecten, verhuur en verkoop

Wel nu… Die hadden we niet nodig bleek later, want meniggeen ontpopte zich tot een ware artiest, waar vermeld moet worden, dat René Verbrugge toch wel de ‘Karaoke King’ werd met een optreden van het bekende  nummer ‘Tequila’ van The Champs (voor hen die het niet kennen… u hoort het op de achtergrond).

[sc_embed_player autoplay=true fileurl=”https://scvlaardingenholy.nl/wp-content/uploads/2021/07/Tequila.mp3″]

Lopende het Karaokefestijn werd de vuurkorf in orde gemaakt door onze eigen ‘vuurmeester’ Boy Dirksen.
Zo kon iedereen die er zin in had marshmallows of cocktailworstjes boven het vuur roosteren.
Uiteraard onder toeziend oog van de leiding.
Een aantal deelnemers waren op het jeugdveld bezig met een balletje overgooien.
Zo werd er ook nog een beetje aan honkbal gerelateerde dingen gedaan, maar dat is niet de insteek van ons jeugdkamp.

Rond het vuur werd er s’avonds voornamelijk met allen ouder dan 12 jaar het spel ‘Weerwolven’ gespeeld.
Om kwart over 2 vonden mijn veelal partner in crime Stephan de Man en ik het welletjes en taaide moe maar voldaan af naar ons tijdelijk onderkomen ergens op het donkere veld. Het schijnt dat er iemand flink wat bomen heeft om staan hakken… (ik heb werkelijk geen idee wie het was).

Lol Graphics and Animated Gifs. Lol | Lol emoticon, Funny emoticons, Animated emoticons

Een aantal waaronder onze huisfotograaf en eveneens deeluitmakend van de leiding (of is het lijding) Giovanni Sudmeijer bleven nog even op.
Via deze link kunnen de foto’s worden bekeken!

Ook Vinnie onze mascotte kwam nog even langs. In eerste instantie leuk voor de kleintjes, maar ik geloof dat uiteindelijk iedereen wel met hem op de foto is gegaan. En als je echt stoer wilt zijn dan doe je dat gewoon!
Francel bedankt! Top gedaan!

Zondag zaten de meesten ondanks dat er redelijk uitgeslapen kon worden er bij alsof we in een aflevering van ‘The walking dead’ waren beland. Na het ontbijt is er weinig gebeurd dan alleen een beetje freewheelen, kletsen zover het verstaanbaar was en kwam al snel de lunch in zicht. Na de middag werd er door organisator Joey onder leiding van de commandeurs Leo en Stephan het spel ‘levend stratego’ gespeeld. Dat ging (letterlijk en figuurlijk) niet zonder slag of stoot.

Onder het geluid van bommen en granaten wat met zo’n geluidsinstallatie geen enkel probleem is, probeerde beide partijen de vlag te veroveren. Men heeft er aan de andere kant van de snelweg weinig van gemerkt gelukkig.
Anders had daar zeker het luchtalarm afgegaan.

Tactisch werd er gespeeld, maar in zulke situaties is blijkbaar alles geoorloofd.
We hebben uiteindelijk wel gewonnen.

Charge!!!

Stratego Kaartenmaker - Scouting Ravels

Helaas hebben we vanwege de regels en protocollen de dropping en de wedstrijd ouders / jeugd moeten afzeggen.
Daarbij was het zo afgesproken met het bestuur dat behalve de leiding en deelnemers er geen ouders of anderen mochten blijven overnachten dan wel aanwezig mochten zijn.

Alles moest in een zogenaamde bubbel plaatsvinden.
Dat is goed gelukt en ondanks de maatregelen is het toch een zeer geslaagd weekend geworden, met ook zoals altijd leermomenten voor een volgend kamp. Maar dat is dan voor anderen.

Ik kan nog uren schrijven over de leuke dingen die weer zijn gebeurd maar hier hou ik het bij.
Ik heb het de afgelopen jaren met heel veel plezier gedaan al viel het niet altijd mee.

Per volgend jaar neemt Joey Nebbeling de organisatie definitief van mij over.
Ik wens hem en allen die komen helpen en deelnemen heel veel succes en plezier en hoop dat de volgende jeugdkampen net zo of liever zelfs nog beter zullen worden dan voorgaande jaren.

Je zal me zeker nog wel zien, maar dan alleen als toeschouwer.

Hieronder nog een kleine poll.
Als je wilt geef dan even aan wat je er van vondt.
1 keer stemmen per persoon is genoeg.

Leo Nebbeling

Welk cijfer zou je geven aan het jeugdkamp van dit jaar?

  • 10 (10%, 1 Stemmen)
  • 9 (30%, 3 Stemmen)
  • 8 (40%, 4 Stemmen)
  • 7 (0%, 0 Stemmen)
  • 6 (10%, 1 Stemmen)
  • 5 (0%, 0 Stemmen)
  • 4 (0%, 0 Stemmen)
  • 3 (0%, 0 Stemmen)
  • 2 (0%, 0 Stemmen)
  • 1 (10%, 1 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 10

Laden ... Laden ...
Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *