Wat is G-Honkbal?

Honkbal een sport voor iedereen…

Bij de Vlaardingse honk- en softbalvereniging S.C. Vlaardingen Holy aan de Zwaluwenlaan 480 is iedereen welkom om te sporten, te klussen of vanaf het terras naar honk- en softbal te kijken. Deze vereniging staat bekend als een warme en gezellige club, waar samenwerken, samen spelen en samen resultaten behalen het grootste doel is. Niet alleen op sportief vlak wil deze club schitteren, maar zij wil ook een bijdrage leveren aan de maatschappij. Na het begeleiden van heel wat inburgeraars om zo Nederlands te leren en werkervaring op te doen, heeft S.C. Vlaardingen Holy een nieuw sportief en sociaal project opgestart. Per 1 september 2013 is er gestart met G-honkbal.

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen en de Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond is er bij S.C. Vlaardingen Holy een mogelijkheid gecreëerd om te honkballen voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is destijds begonnen met een groep, bestaande uit spelers tot ongeveer 16 jaar. Er wordt altijd overlegd en beoordeeld of het passend is binnen het teamverband indien men ouder is. Uitgangspunt is echter dat iedereen die zich aanmeldt de mogelijkheid moet krijgen om op een goede manier kennis te maken met deze sport en spelenderwijs te kunnen trainen en onderlinge wedstrijden te spelen. Het uiteindelijke doel is om op termijn over twee teams te beschikken die in een beperkte vorm een competitie kunnen spelen met teams van andere verenigingen en als volwaardig lid van de vereniging mee kunnen doen.

In Nederland zijn er een twintigtal honkbalverenigingen, dat het G-honkbal hebben opgezet en er worden toernooien en wedstrijden gespeeld. In Vlaardingen en omstreken was er nog geen mogelijkheid om G-honkbal te beoefenen, S.C. Vlaardingen Holy biedt nu ook de mogelijkheid voor deze sport aan. Bij G-honkbal liggen de honken wat dichter bij elkaar en speelt men met speciale materialen, die de veiligheid van de spelers waarborgen. De spelregels zijn flexibel te hanteren, zodat het spel en de spelregels afgestemd kunnen worden op kunde van de spelers. Op deze manier kan iedere speler schitteren en genieten van dit leuke honkbalspel.

De eerste training was op zaterdag 7 september 2013 aan de Zwaluwenlaan 480 te Vlaardingen. De spelers worden altijd begeleid door ervaren honkbaltrainers, die tevens ervaring hebben met het begeleiden van verstandelijk beperkten. Als u of uw kind interesse heeft om een keer mee te trainen of meer informatie wilt hebben over G-honkbal, dan kunt u eens komen kijken. U kunt ook contact zoeken met de manager van het G-honkbalteam, te weten; Joyce Harteveld. Neem hiervoor een kijkje op de pagina van het team.
Al het speelmateriaal is aanwezig.
Het enige wat u of uw kind nodig heeft om mee te trainen is een trainingspak en sportschoenen.

Mocht u of uw kind het G-honkbal leuk vinden, dan kunt u of uw kind lid worden bij S.C. Vlaardingen Holy.
Het lidmaatschap is € 75, - per jaar en voor ieder nieuw lid van de Holy G-stars ligt er een pet en T-shirt klaar!

Kom kijken, doe mee, schitter en geniet!

Proeftraining
De proeftrainingen zijn zonder enige verplichting! Kom gezellig kennismaken met G-Honkbal bij S.C. Vlaardingen Holy.
Stuur een e-mail of neem telefonisch contact op met de manager van het G-honkbalteam en je krijgt zo spoedig mogelijk bericht wanneer, waar en hoe laat je kunt komen trainen.